Totalt antall sidevisninger

mandag 23. februar 2009

Følesesmessige problemer

Alt hva vi mennesker opplever av negative ting, kan sette spor i vårt følelsesregister. Har vi opplevd sterke eller truende opplevelser så vil dette kunne gi oss plager som setter dype spor i oss.

Har vi opplevd mobbing, trakassering,undertrykkelse, eller levd mange år i usikkerhet, vil vi kunne merke dette på kroppen. Når vi sliter med selvbilde om oss selv, følelsen av ikke å være god nok, eller at man tenker at man ikke kan akseptere seg selv fordi man føler at man ikke er verdifull nok. Hvor mange ganger har vi ikke sett oss selv i speilet og nedvurdert vårt eget speilbilde. Dette er problemområder som de fleste mennesker sliter med og generelt kan vi oppleve frykt og utvikle adferd som begrenser oss i å oppnå ett fullverdig liv. Tankefelt teknikken søker å gjøre noe med de plagsomme følelsene som vi går rundt å kjenner på.

Når vi opplever dette er vi ikke blitt så syke at dette ikke kan løses opp i. Alle vet at følelser kan man jobbe seg ut av. Men i mange tilfeller klarer vi ikke hverken med viljen eller med tanken å fjerne problemfølelsene. Disse vil på en måte befeste seg i kroppen som tunge energiblokkeringer. Når vi i tankefeltterapien jobber med disse energiblokkeringene, søker vi å gjøre disse mindre merkbar eller at kroppen selv skal kunne løse opp og fjerne disse.

Det merkelige med følelser er at vi kan kjenne disse så godt i kroppen. Alle har vi en eller flere ganger vært forelsket og kjent på de gode følelsene som dette gir i magen. Det vi da opplever er en god energibasert følelse. Hadde vi ikke kunnet følt denne, så kunne vi jo heller ikke kjent på om vi var glad og forelsket. Slik sett vil også negative følelser kunne kjennes i kroppen, men da som en negativ følelsesmessig energi. Disse følelsene er ikke målbar for å kunne avleses på tekniske måleinstrumenter, men kroppen vår derimot er så følsom at den kan registre det meste. Hvor mange ganger har vi ikke opplevd at hjerte begynner å gå fortere når vi opplever anstrengte situasjoner.

Via meridiansystemet kan vi nå energiblokkeringer. Disse energibanene er de samme som som blir gjenstand for behandling ved ulike terapiformer. For eksempel benytter akupunktørene de samme energibaner for å hjelpe kroppen til å kunne styrke sitt eget immunforsvar som jo er essensielt.

Tankefelt teknikken er et verktøy som kan brukes i alle situasjoner og de som kommer til behandling vil også få lære seg teknikken. Etter avsluttet behandling vil teknikken være til hjelp slik at man ikke går rundt å pådrar seg flere og nye problemfølelser. Har man først lært dette kan man benytte denne på sin egen familie og barna vil ha spesielt god nytte av dette. Barna er som oftest rent følelsesmesig orientert og har ennå ikke har lært seg å takle problemer rasjonalistisk eller analytisk slik vi voksne gjør det.

Ingen kommentarer: