Totalt antall sidevisninger

onsdag 7. januar 2009

Tankefeltterapi og vektreduksjon

For mange som har prøvd utallige vektreduksjonsprogrammer og ikke har oppnåd de ønskelige resultater, kan Tankefeltterapi vise seg å være løsningen. Ofte ser vi at en matavhengighet kan være koblet opp mot følesesaspektet av det vi sliter med. Over mange år kan uroføleser eller vanskelig problemstillinger vedrørende sterke følesemessige opplevelser, gjøre at vi henger fast i ett uheldig mønster. Ved å benytte TFT, kan vi dermed bryte de følesesmessige bindingen opp mot avhengigheten. Sjokoladeavhengighet eller all annen matavhengighet, kan brytes ned og fjernes slik at selve suget etter det man trenger blir borte og dermed forsvinner også avhengigheten.

Hva er det som trigger oss når det gjelder overspising etc. I de fleste tilfellene er vi såkalt negativt reversert, det vil si at vi gjør ting som vi i utgangspunktet vet er usunt, men vi klarer ikke å stoppe for eks å spise når vi er i denne sinnsstemningen. Når det gjelder mat så kan dette også fungere som en trigger til ubevist å heve sinnsstemningen opp til noe mer positivt. Mat vil også kunne ha den effekten at det utskilles mer serotonin til hjernen. Dette gjør at vi kan få en midlertidig økning i humøret. Sertonin er ett signalstoff som påvirker oss positivt og når vi følelsesmessig har det bra, vil hormontilførselen fungere normalt. Med TFT kan vi gjøre noe med den negative følelsesmessige årsaken, slik at vi slipper dette problemet.

Kombinert med dette kan vi endre kostholdet, ved at vi velger bort for mye sukker og animalsk fett som har den virkning at det sniker seg forbi fordøyelsen og følger blodstrømmen rett til kroppens fettlager. Nyere forskning viser også, at det å velge lightprdukter med kunstige søtstoffer, heller ikke hjelper på i prosessen med å øke forbrenningen. Karbohydrat inntaket fra frukt, grønnsaker etc, vil kunne øke stoffskiftet. Dette er den naturlige mat vi har spist i millioner av år. Det er ingen grunn til å velge bort disse matvarene, til å spise alt for mye kjøttprodukter som kan inneholde til dels store mengder med fett. Så hvis vi i tillegg klarer å spise mindre mettet fett i fra hamburgere, potetgull og pommes frites, sjokolade,samt slutte å drikke sukker i form av brus, som øker insulinmengden i kroppen og åpner cellene for fettlagring, vil vekten kunne gå ned av seg selv. Til å bryte avhengigheten og styrke viljen bruker vi TFT som verktøy.


Når så dette er gjort, kan vi starte på ny frisk og oppnå de mål vi ønsker.Slik oppnår man en større selvsikkerhet og viljen til å lykkes, seirer over alle tidligere skuffelser man har hatt. TFT vil så bli en del av det verktøyet som læres under behandling og dette kan når som helst benyttes i mange andre sammenhenger også. Har du først lært deg TFT og har fått fjernet de følesesmessige/psykiske problemene, vil veien til en sterk og god personlig selvutvikling, være nærmere enn du aner.

Noen kan kansje tenke seg å kombinere TFT behandling og i tillegg benytte seg av ulike aktører som står til hjelp i forbindelse med vektreduksjon og kostholdsveiledning. Dette kan vise seg å bli en meget god kombinasjon der man tidligere ikke har oppnådd de mål man har satt seg.

Ingen kommentarer: